понедељак, 10. септембар 2018.

Градоначелник Радојичић разговарао са амбасадорком Канаде

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић примио је данас у Старом двору амбасадорку Канаде Кати Чабу. 

Амбасадорка Канаде честитала је градоначелнику на преузетој дужности и истакла спремност и отвореност за сарадњу. Једна од тема састанка био је и пројекат реконструкције Улице кнеза Милоша, у којој се налази амбасада Канаде.

- Период реконструкције Улице кнеза Милоша, као једне од најпрометнијих улица у граду, биће изазован за све Београђане, јер ће утицати на њихову свакодневицу. С друге стране, вреди истрпети, јер ће нам град бити лепши и функционалнији. Радови ће се изводити у две фазе, од чега ће једна утицати на прилаз амбасади Канаде, али ћемо о свим корацима благовремено известити. Управо то што се у овој улици налазе многе важне институције, међу којима је и амбасада Канаде, је додатни разлог да имамо лепу, безбедну и реконструисану улицу – истиче Радојичић.

Састанку је присуствовао и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, који је рекао да ће прикупљање документације и целокупна припрема бити завршени најкасније за годину дана, након чега ће радови почети.

Амбасадорка Канаде Кати Чаба је истакла да је лепо видети да градске власти сарађују са цивилним друштвом, коментаришући то што је „Недеља поноса“ данас отворена у Скупштини града. 

Градоначелник у амбасадорка су указали да је за град веома добро да буде толерантан и поштује различитост.

- Желим и ићи ћу ка томе да Београд буде отворен и толерантан град. Београд је метропола онолико колико прихвата различитости и поштује оне који у њему живе и оне који у њега долазе – каже градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.