уторак, 11. септембар 2018.

Весић и Никодијевић у друштву Шефика обишли реновирано дечје игралиште у Блоку 70а

Заменик градоначелника Горан Весић и председник Скупштине града Никола Никодијевић, у друштву прослављеног ватерполо репрезентативца Србије Дениса Шефика, обишли су реконструисано дечје игралиште у Блоку 70а, у Омладинских бригада 232. Том приликом они су разговарали с грађанима и малишанима, који су се играли на обновљеним кошаркашким и фубалским теренима. 

Догађају су присуствовали члан Градског већа Стево Марушић и Слободан Стојановић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”. 

– Реконструкција ова два терена коштала је 7,4 милиона динара, а радове је урадило „Зеленило – Београд”. На наше задовољсво деца су одмах почела да користе ове терене – рекао је Весић, подсетивши да је Град Београд ове године обновио још 14 спортских игралишта на јавним површинама. 

У току су радови на још четири терена, а према Весићевим речима, Град Београд ће наставити да реконструише зелене површине и терене за малишане. 

– За претходних пет година урадили смо скоро 200 терена и тиме оживљавамо ове јавне просторе. Морам да захвалим грађанима јер управо на њихову иницијативу град са својим јавним предузећима излази на терен. Постоји још велик број терена који морају да се среде, а ми ћемо их урадити по приоритетима – рекао је Весић.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у свом ребалансу буџета одвојиће новац за уређење Савског кеја у Блоку 70а. Према Весићевим речима, радови ће моћи да почну у року од шест месеци до годину дана и план је да се он уреди као што је сређена Сава променада. 

– У овом крају биће постављен Стари савски мост, који ће повезивати Нови Београд са Адом Циганлијом. Тренутно ЦИП ради пројекат, а када га заврше, знаћемо тачну позицију где ће се он налазити. План је да се овде направи и велики паркинг где ће грађани моћи да паркирају своја возила. Постављањем Старог савског моста, до Савског језера много брже ће долазити грађани Новог Београда, Земуна и Борче – закључио је заменик градоначелника. 

У Блоку 70, поред два игралишта, уређене су пешачке стазе, постављен је нови пакровски мобилијар, а сређене су и запуштене зелене површине.