уторак, 11. септембар 2018.

Отворено ново дечје игралиште на простору Аде Циганлије

Председник Скупштине града Никола Никодијевић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и Јован Бугарчић из компаније „Имлек” данас су симболичним пресецањем врпце на Ади Циганлији отворили ново дечје игралиште. Ово игралиште изграђено је у оквиру велике друштвено одговорне акције компаније „Имлек” „Моја кравица – расти срећно”, у сарадњи са Градом Београдом и ЈП „Ада Циганлија”.

Никодијевић је рекао да осмеси на лицима малишана који већ користе ново игралиште говоре много више од речи.

– Желимо да наши најмлађи имају што срећније, боље и садржајније одрастање, а ми треба да им обезбедимо добре услове за школовање и весело детињство. На том пољу смо до сада урадили много тога. На Ади Циганлији смо ове године урадили четири нова игралишта, у плану су још три до краја године, а у плану је и да почетак наредне године дочекамо са новом подлогом на свим спортским теренима – истакао је Никодијевић.

Према његовим речима, у Београду је у последњих пет година изграђено више од 200 нових игралишта, спортских терена и паркова.

Он је захвалио компанији „Имлек” на друштвено одговорном пословању и сарадњи коју имају са Градом Београдом већ годинама уназад и изразио наду да ће она бити настављена.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је захвалила компанији „Имелек” на донацији и навела да дечја игра показује да је изградња новог игралишта на овом простору био прави потез.

– Заједничком акцијом смо за веома кратко време успели да постигнемо то да уместо некадашње пољане, сада имамо игралиште за децу. Ово је само један у низу пројеката који смо реализовали са овом компанијом, са тим ћемо наставити када су у питању и установе социјалне заштите како бисмо побољшали квалитет боравка деце и корисника тих установа – прецизирала је Наташа Станисављевић.

Вршилац дужности директора ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић је захвалио компанији „Имлек” на исказаној друштвеној одговорности.

– Срећни смо што смо на нашем локалитету добили још једно игралиште за децу. Наше предузеће, такође, води рачуна о најмлађим суграђанима, те смо тако и ове године за време купалишне сезоне у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину имали 350 деце која су завршила обуку пливања и роњења – навео је Ђукић и додао да је компанија „Имлек” прошле године реконструисала теретану на отвореном на Ади Циганлији.

Јован Бугарчић из компаније „Имлек” је рекао да игралиште испуњава све техничке и безбедносне критеријуме.  

– Веома ми је драго што смо уз помоћ града и руководства ЈП „Ада Циганлија” успели да изградимо још једно модерно игралиште и то на овом простору који је једно од најомиљенијих излетишта. Ми ћемо наставити да подржавамо локалне заједнице и након Ниша, Крушевца, Бањалуке, и деца у Београду су добила ново игралиште – нагласио је Бугарчић.

Догађају је присуствовао и вршилац дужности секретара за управу Града Београда Никола Прелевић.