среда, 12. септембар 2018.

Подељени пакети породицама избеглих и интерно расељених лица

Повереништво за збрињавање избеглих и прогнаних лица Општине Земун организовало је поделу стотину хуманитарних пакета хране породицама избеглих и интерно расељених лица, која живе на територији ове општине.

У подели пакета, испред магацина Црвеног крста у насељу Нова Галеника, учествовали су заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић и члан Већа ГО Земун Предраг Јевремовић.

Ковачевић је рекао да је ово joш једна у низу акција коју ова општина спроводи као један од видова бриге за своје суграђане.

– Охрабрујуће је да се све мање људи пријављује за овакву врсту помоћи, што је показатељ да су на неки начин стали на своје ноге захваљујући односу државе према њима у последњих неколико година. Помоћ коју пружамо избеглим и интерно расељеним лицима допринела је побољшању њиховог животног стандарда – рекао је Ковачевић и напоменуо да ће Општина Земун наставити са реализацијом пројеката који се односе на поделу грађевинског материјала породицама избеглих и интерно расељених лица.

Како се наводи у саопшењу, спроводећи одговорну социјалну политику, Општина Земун континуирано усмерава различите активности и пружа подршку породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције и економског оснаживања.