среда, 12. септембар 2018.

„Олимпијска породица” окупила младе олимпијце, њихове родитеље, тренере и учитеље

Надам се да ће наши млади спортисти имати добре и квалитетне услове на такмичењима у Буенос Ајресу, да ће се дружити, размењивати искуства и да ће им то лепо сећање бити подстрек и мотив да још више тренирају како би се попели на наш балкон, где наши најуспешнијих спортисти прослављају успехе и медаље са грађанима Београда и целе Србије, рекао је данас помоћник градоначелника Андреја Младеновић на свечаности „Олимпијска породица” у Старом двору. Ова манифестација одржана је поводом учешћа тима Србије на трећим Олимпијским играма младих, које ће бити одржане од 6. до 8. октобра у Буенос Ајресу и где ће учестовати олимпијци из 205 држава. 

Свечаности су присуствовали в.д. секретара за спорт и омладину Драгана Белојевић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и помоћник министра за спорт и омладину Дарко Удовичић. 

Младеновић је подсетио да Београд има искуства у организацији оваквих такмичења и подсетио на одржавање Европских олимпијских игара на Ади Циганлији када су, како је рекао, постављени стандарди другим организацијама олимпијских циклуса младих. 

Он је изразио наду да ће наши млади спортисти испунити поверење које им је дато и да ће учинити да се често чује српска химна и вијори српска застава. 

– Ако то и не буде, сигурно је да сте ви нада српског спорта и сигурно је да ћемо вас и даље подржавати, као што смо то чинили до сада – закључио је Младеновић. 

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић је у свом обраћању истакао да је одлична сарадња између Министарства омладине и спорта, Секретаријата за спорт и омладину и Олимпијског комитета Србије дала одличне резултате тако да данас имамо 410 најбољих младих спортиста, који су поред тога и одлични ђаци, а од којих је 16 олимпијаца који ће представљати Србију у осам споротва.   

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић рекао је да наши млади спортисти сада први пут улазе у олимпијску породицу и да је ово важан моменат у животу сваког од њих, као и у животу њихових породица, клубова у којима тренирају и школа које похађају. 

Родитељима младих олимпијаца Божидар Маљковић је уручио признања за подршку, као и Министарству омладине и спорта и Заводу за спорт и медицину спорта Србије, који континуирано пружају подршку током припрема за такмичења. 

Након свечаности, спортисти су отишли у заједнички камп на Кошутњаку, где ће у нареним данима имати редовне тренинге и низ радионица ради припреме за своје представљање у Буенос Ајресу.