петак, 14. септембар 2018.

Спектакл на Калемегдану, Феми Кути одушевио Београђане

Један од најпопуларнијих афричких музичара Феми Кути одржао је синоћ спектакуларан концерт у Доњем граду Београдске тврђаве. Секретарка за културу Града Београда Ивона Јевтић изајвила је синоћ да је у питању први у низу бесплатних концерата које ће град организовати. 

Она је додала да је синоћни концерт представљао спајање неспојивог – краља „афричког бита и македонске филхармоније, па је на бини било безмало 70 музичара.  

– Феми Кути је направио изузетак и током своје напорне турнеје издвојио време да се нађе у Београду и обрадује овдашњу публику. Ово је свакако још једна одлична прилика за промоцију Београда, односно свега што наш град нуди на културном плану, али је веома важно и за туризам – истакла је Ивона Јевтић. 

Према њеним речима, култура није привилегија, јер је намењена свим грађанима и то је један од разлога због којих ће бити организовано још оваквих концерата. 

– Музика Фемија Кутија садржи елементе афричког фолклора, „ар-ен-бија”, фанка и соула, што заједно чини једну праву чаролију за музичке сладокусце – додала је Ивона Јевтић.