петак, 14. септембар 2018.

Весић: Настављамо реконструкције градских улица и ширимо централну пешачку зону

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је за „Студио Б” да следећег четвртка почиње реконструкција Булевара кнеза Александра Карађорђевића, од Улице незнаног јунака до Музеја „25. мај”. Други део те улице, од музеја према Мостару биће урађен наредне године.

– Ми смо завршили радове у горњем делу Булевара кнеза Александра Карађорђевића, од Улице незнаног јунака према Белом двору, а сада се ради Улица Баје Пивљанина према Раковици – појаснио је Весић.

Према његивим речима, Топличин венац ће почети да се ради следећег петка и тај посао ће бити обављен у две фазе.

– У првој фази биће урађена реконструкција свих улица око Топличиног венца, а на пролеће креће и реконстукција Парка војводе Вука. Топличин венац ће делимично бити затворен за саобраћај, уважили смо неке захтеве грађана који су тражили да не буду све улице затворене и били су у праву. Биће свуда зона успореног саобраћаја, што значи да ће се возити десет километара на сат. Коначно ће Парк војводе Вука, који је на лепом месту, бити уређен као прави парк – нагласио је Весић.

У том делу града ће се, додао је Весић, проширити део пешачке зоне, тако да ће коначно читав тај круг бити затворен, што је и наставак реконструкције централне градске зоне.

Заменик градоначелника је рекао да реконструкција горњег дела Скадарлије почиње 15. октобра. 

– Стари камен, оригиналан, који је постављен шездесетих година прошлог века ће бити враћен. Уколико буде недостајало материјала за поплочавање, купићемо исти камен из једног грчког каменолома. Имаћемо оргиналну вредност, јер је Београд шездесетих за потребе поплочавања Скадарлије купио материјал баш из тог каменолома – закључио је Весић.