петак, 14. септембар 2018.

Радојичић: Уређење прометне раскрснице у Реснику за већу безбедност свих учесника у саобраћају

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас реконструисану раскрсницу Улице Славка Миљковића и кружни пут у Реснику. Он је истакао да је завршетак радова важан, пре свега због чињенице да је овај део пута представљао својеврсну црну тачку, односно опасност по све учеснике у саобраћају.

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић, члан Градског већа Гаврило Ковачевић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, као и председник општине Раковица Владан Коцић. 

Градоначелник је нагласио да су завршени радови на важном пројекту што се, како је рекао, може видети по броју окупљених грађана. 

– Имао сам прилику у претходном периоду да обиђем неколико држава у региону и могу да кажем да сам приметио проблем јединственог функционисања власти на више нивоа. Постоје проблеми на релацији република – општина, али данашњи догађај показује да то код нас није случај. Заједничким радом и квалитетном координацијом успели смо да завршимо овај посао – рекао је Радојичић. 

Он је додао да је на овај начин обезбеђена већа безбедност, али и убрзан проток аутомобила кроз раскрсницу, што ће свакако смањити гужве, па је и са те стране урађен одличан посао. 

– Осим коловоза, урађена је и комплетна ревитализација инсталација, па је сигурно да нећемо ускоро имати потребу за било каквим радовима на овој локацији. Република, град и општина урадили су сјајан посао, на задовољство окупљених грађана – истакао је градоначелник. 

Милосав Миличковић рекао је да МУП поздравља сваку инвестицију у саобраћајну инфраструктуру, јер то неминовно води већој безбедности свих учесника у саобраћају. 

– Кружни ток ће свакако допринети свему наведеном, али не само за житеље овог дела општине Раковица већ и за све оне који транзитирају према граници са Грчком, односно према јужној граници наше земље. Република, град и општина ће наставити тесно да сарађују како би решавали проблеме са којима се грађани сусрећу – рекао је Миличковић. 

Председник општине Раковица Владан Коцић истакао је да као председник општине данас може да буде веома задовољан јер је завршен велики посао.  

– Грађани  Ресника добијају модерну раскрсницу и кружни ток уместо семафора. Грађани Сунчаног брега, Старе Раковице и сви који пролазе овом деоницом осетиће олакшање у функционисању саобраћаја. Хвала републици и граду, који су препознали важност овог посла и  показали разумевање за грађане Раковице – рекао је Коцић.