петак, 14. септембар 2018.

Безбедност у зони школа на највишем нивоу

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је са градским секретаром за образовање и дечју заштиту Славком Гаком, директором полиције Владимиром Ребићем, директорком Агенције за безбедност саобраћаја Јасмином Милошевић и председником општине Звездара Милошем Игњатовићем Основну школу „Иван Горан Ковачић”, где су са првацима присуствовали представи „Пажљивко”. 

– У последњих осам година, у зони школа није настрадао ниједан ученик основне школе, што је добар резултат и наставићемо да се бавимо безбедношћу деце у саобраћају – изјавио је Стефановић. Он је пожелео првацима срећну школску годину и поручио да је полиција ту да их заштити, али да они морају да уче и поштују правила о томе како да се безбедно понашају у саобраћају.

Стефановић и Гак заједно са ученицима су погледали представу која на забаван и занимљив начин прваке учи како безбедно да пређу улицу. Глумци су малишане учили о основним саобраћајним знаковима и правилима безбедног учествовања у саобраћају.

Основна школа „Иван Горан Ковачић” има скоро 860 ученика, од чега 114 првака. Школа има школског полицајца и видео-надзор са 32 камере и ускоро ће ученици првог, четвртог и шестог разреда почети да похађају часове предмета Основи безбедности деце.

Агенција за безбедност Србије свим првацима поклонила је књигу „Пажљивкова правила у саобраћају”.