петак, 14. септембар 2018.

Због радова у Карађорђевој измене линија јавног градског превоза

Због радова на замени високонапонског кабла у Карађорђевој улици које ће изводити Eлектромрежа Србије, на делу између Економског факултета и Савског трга, у суботу и недељу мења се режим рада трамвајског саобраћаја.

Трамваји са линије 2 ће саобраћати на релацији: Пристаниште – Дорћол – Вуков споменик – Трг Славија – Главна железничка станица – Господарска механа. Возила на линији 7 ће саобраћати на релацији: Устаничка – Дорћол – Пристаниште – Нови Београд (Блок 45). Трамваји са линије 9 ће саобраћати на релацији: Бањица – Главна железничка станица – Господарска механа. Трамваји са линије 11 ће ићи редовном трасом, док ће возила са линије 12Л саобраћати на релацији: Омладински стадион – Главна железничка станица – Господарска механа.

Како се наводи у саопштењу Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, трамваји марке КАФ биће замењени другим типом возила.

Укључење трамваја на трасе (са свих линија) и искључење за Депо „Сава” биће могуће само преко Пристаништа и Дорћола. На измењеном делу трасе возила ће користити постојећа стајалишта линија ЈГП-а.

У понедељак се успоставља редован режим рада на трамвајским линијама, осим на линији 2, где ће трамваји са унутрашњег круга и даље саобраћати на релацији: Пристаниште – Дорћол – Вуков споменик – Трг Славија – Главна железничка станица – Господарска механа.