уторак, 18. септембар 2018.

Декоративно осветљен Филолошки факултет

Ноћас је пуштено потпуно ново декоративно осветљење зграде Филолошког факултета на Студентском тргу, изјавио је главни градски урбаниста Милутин Фолић.

Овај објекат је културно-историјски споменик и био је једини неосветљени објекат на Студентском тргу. Декоративну расвету поставило је ЈКП „Јавно осветљење” у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе града Београда.

–    Осветљењем су истакнути најлепши делови фасаде чиме овај значајан објекат наставља да живи у пуном светлу и у вечерњим сатима. Монтирано је 220 рефлектора најсавременије лед технологије којима су осветљење све три стране фасаде: Студентски трг, Вука Караџића и 1300 каплара. Укупна вредност радова износила је 36,6 милиона динара, а након осветљења ове фасаде чека нас још много радова у граду када је у питању декоративно осветљење – најавио је Милутин Фолић.

По речима главног градског урбанисте, имеђу осталог, у току су и радови на осветљењу моста „Газела”, где ће бити монтирано 686 лед рефлектора и делова Београдске тврђаве са укупно планираних 512 лед рефлектора.