среда, 19. септембар 2018.

Потписан уговор Града Београда и „Лукоила” око реализације „Дана слободе”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић, директор за економику, финансије и трезор „Лукоил Србија” АД Београд Александар Симбирјов и директор Омладинског позоришта „Дадов” Владимир Мијовић потписали су данас у Старом двору уговор о реализацији пројекта „Прослава 100 година од краја Првог светског рата и ослобађања Београда у Првом светском рату – Дани слободе”.

Према Младеновићевим речима, Град Београд ће, уз сарадњу Војске Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, од 19. октобра до 1. новембра припремити изузетно богат програм.

– Током „Дана слободе”, Београд ће први пут обележити два веома важна догађаја, а то су особођење Београда у Другом светком рату 20. октобра 1944. и ослобођење престонице у Првом светском рату 1. новембра 1918. године.  Иако је важан датум, до сада 1. новембар није био адекватно обележаван. Желимо да подсетимо на тешке тренутке наше државе, прелазак преко Албаније, Солунски фронт, ослобађање Србије – рекао је Младеновић.
Помоћик градоначелника је најавио да ће се током „Дана слободе” одати захвалност свим нашим савезницима – Русији, Француској, Великој Британији и Грчкој.

– Циљ манифестације јесте да и наши најмлађи суграђани знају значај оба датума, да се упознају са жртвом наших предака, који су своје животе дали да би ми данас живели слободно у свом граду. Због тога ће „Дадов” у сарадњи са Дечјим културним центром припремити богат програм. Организоваћемо и  два школска часа 19. октобра и 1. новембра, на којима ће се деци скренути пажња на значај и вредност слободе – закључио је Младеновић.
Помоћник градоначелника захвалио је Компанији „Лукоил” на трогодишњој сарадњи и што подржава бројне градске пројекте – Фест, Божићно село, Фестивал документарног и краткометражног филма и „Дане Београда”.

Директор за економику, финансије и трезор „Лукоил Србија” АД Београд Александар Симбирјов је рекао да потписани споразум представља још један темељ успешне сарадње, а он за циљ има бољу реализацију пројеката који се организују за добробит грађана Београда у области културе, спорта и социјалне заштите.

– Захвални смо Граду Београду што можемо да учествујемо у овим пројектима. Надам се да ће се и у будућем периоду ова сарадња наставити – рекао је Симбирјов.

Владимир Мијовић, директор Омладинског позоришта „Дадов”, захвалио је Компанији „Лукоил” на подршци и помоћи у име свих институција Града Београда који су носиоци ове манифестације.