среда, 19. септембар 2018.

Градоначелник Београда се састао са амбасадором Финске

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору амбасадора Финске у Београду Пертија Иконена. Како је Хелсинки као престоница Финске препознат као „паметан град“, разменили су искуства и моделе који би се могли применити на Београд, који има потенцијала да постане „паметан град“, али исто тако и „зелени град“.

- Било је изузетно корисно разговарати са господином Иконеном. Хелсинки је из године у годину међу десет градова Европе који су најпогоднији за живот, па је са те стране било значајно чути њихова искуства о заштити животне средине и уштеди електричне енергије. Разменили смо искуства и по питању привреде, а Амбасадор Иконен ми је представио и одређене финске компаније које су заинтересоване за пословање у Београду – рекао је Радојичић.

Градоначелник и амбасадор разговарали су и о здравству, образовању и могућностима напретка у овим областима. По питању туризма званичници су сагласни да Београд треба да иде ка томе да привуче још већи број туриста из Финске.