четвртак, 20. септембар 2018.

Промоција Београда у Будимпешти

Промотивни караван Туристичке организације Београда посетио је Будимпешту где је мађарској туристичкој привреди и медијима представљена туристичка понуда наше престонице, саопштавају из Туристичке организације Београда.

 Промотивни догађај под називом „Упознајмо Београд” је реализован у оквиру манифестације ,,Месец српске културе”, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Будимпешти и Културним и документационим центром Срба у Мађарској.

 Велики број гостију, представника туристичких агенција и медија из Мађарске поздравили су наш амбасадор Раде Дробац, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској Милан Ђурић, и директор сектора за промоције ТОБ-a Јадранка Ђорђевић.

Уследила је мултумедијална презентација Београда као туристичке дестинације за туристе из Мађарске, са фокусом на наше најзначајније туристичке атракције, културно и историјско наслеђе, Дунав као једну од окосница понуде, затим музеје, догађаје у Београду, гастрономију, и друге сегменте укупне понуде града. Приказан је промотивни филм о Београду који је за ове потребе преведен на мађарски језик. Наши драмски уметници Раде Марјановић, Јелена Јовичић, и музичари Драгутин Димитријевић и Урош Ранковић су извели песме о Београду током дегустације традиционалних српских кулинарских специјалитета.  У вечерњим часовима, у сарадњи са Културним и документационим центром Срба у Мађарској, одиграна је позната представа „Кабаре Београд” у извођењу глумаца Позоришта на Теразијама.