четвртак, 20. септембар 2018.

За крај Недеље руског дечјег филма пројекције у Раковици

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић присуствовала је данас свечаном затварању Недеље руског дечјег филма „Бајке детињства“ у Центру за културу Раковица.

Андреа Радуловић је рекла да је веома поносна што је успешно приведена крају још једна Недеља руског дечјег филма „Бајке детињства“ у Београду. 

- Данас су нам гости средњошколци, а они ће погледати филм који је прилагођен њиховом узрасту. Ово је друга година одржавања ове манифестације и хвала свима који су били део пројекта, а који су љубав према деци и људима приказали кроз ове прелепе руске приче. Деца су ове године имала прилику да погледају најбоље анимиране руске филмове и да науче много тога о руској култури – појаснила је она и изразила наду да ће ова манифестација бити организована и следеће године у Београду.

Андреа Радуловић је захвалила општини Раковица, представницима из Русије који су, како је навела, и ове године позвали град Београд да учествује у овом важном пројекту.

Председник општине Раковица Владан Коцић је изразио задовољство што се и ове године манифестација завршава у Раковици.

- За неколико дана, колико је приказивање трајало, филмове је погледало више од 3.000 школараца из Раковице. Деца су имала прилику да виде нешто што немају прилику често да виђају, али и нешто што их покреће да буду бољи људи, а што нам је било веома важно – истакао је Коцић.

Директор фестивала и компаније „Вифсаида“ Филип Кудрјашов је нагласио да све ово не би било могуће без подршке Града Београда, позоришта „Дадов“ и српског одељења Међународног фонда јединства православних народа.

- Сигуран сам да ће код деце која су погледала неки од филмова, остати доброта коју они носе и представљају – истакао је Кудрјашов.

Догађају је присуствовала и директорка Центра за културу и образовање Раковица Маријана Бутулија.