четвртак, 20. септембар 2018.

Отворен 55. Београдски међународни сусрет писаца

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић свечано је данас отворио јубиларни 55. Београдски међународни сусрет писаца који се, до 24. септембра, одржава под покровитељством Града Београда.

Он је, у свечаној сали Старог двора, истакао значај манифестације и потребу друштва за књигом – писаном речју, посебно када је реч о најмлађима.

– Борба за опстанак књиге и писане речи је можда и најважнија у овом тренутку за свест и дух народа. Потребно је књижевна дела што више приближити најмлађима. Приклонити најмлађе књизи је велика мисија пред свима нама, а писци треба да буду предводници те борбе – указао је Младеновић.

Он је додао да се нада да ће подршка Града Београда овој манифестацији у будућности бити већа, јер циљ је, како је истакао, да књига победи.
Младеновић је учесицима пожелео леп и угодан боравак у главном граду Србије, истакавши да се у Београду преплићу многе културе и језици. Такође се захвалио организатору манифестације – Удружењу писаца Србије, јер истрајава у намери промовисања писане речи.

Покровитељи манифестације, која је ове године окупила 38 писаца из 24 земље, су Министарство културе и Секретаријат за културу Града Београда.