четвртак, 20. септембар 2018.

Весић: Ове године град издао грађевинске дозволе за више од 750.000 квадрата

Заменик градоначелника Горан Весић положио је данас, заједно са директором компаније „MPC Properties” Ингом Нисеном, камен темељац за 45 милиона евра вредну будућу зграду пословног објекта „Навигатор бизнис центар 2” у Улици Милутина Миланковића на Новом Београду.

Горан Весић је честитао свима који су учествовали у овом пројекту и истакао да свака нова зграда у Београду значи посао за нашу индустрију и доноси нова  радна места.

– Са данашњим даном Град Београд је у 2018. години издао грађевинских дозвола за укупно 750.000 квадрата, а локацијских услова за око два милиона квадрата, што је апсолутни рекорд последњих неколико деценија. У овом тренутку издали смо за 50 грађевинских дозвола и између 150 и 200 локацијских услова више него претходне године. То говори да се у Београду гради, да је наш град и даље привлачан за инвестиције и да смо на правом путу када је у питању изградња града. Да би се инвестиције брже реализовале донели смо и одлуку да свака инвестиција преко 50 милиона евра има право на посебну групу у граду која ће помоћи да се решавају сви проблеми, а сви инвеститори који улажу преко десет милиона евра имају право на посебну процедуру и помоћ града. На тај начин желимо да помогнемо инвеститорима да реше проблеме на које наилазе приликом реализације своје инвестиције – казао је Весић.

Он се захвалио компанији „MPC Properties” на инвестирању и истакао да то што се ушло у другу фазу изградње значи да се ради о успешној компанији која има интерес да гради у Београду. 

– Ова инвестиција вредна је 45 милиона евра и она је за нас веома важна. Ми ћемо наставити да подржавамо све инвеститоре који желе да граде у нашем граду и тако ћемо развијати Београд. Хвала вам што верујете у Београд и желим вам да после „Навигатора 2” наставите да градите и даље – казао је Горан Весић.


Директор компаније „MPC Properties” Инго Нисен истакао је да је ова компанија до сада изградила више објеката у Београду, међу којима су „Ушће центар”, „Ушће кула 1”, „Навигатор 1”, а да је одлука о новом објекту донешена јер је процењено да је Београду потребан додатни пословни простор. 

– Објекат ће имати 27.000 квадратних метара, а заједно са објектом „Навигатор 1” укупно ће бити 45.000 квадрата. Врло је близу мостовима, аутопуту, центру града, а зграда ће бити изграђена по највишим стандардима градње и у еколошком смислу. Зграда ће бити отворена у пролеће 2020, а градња иде по предвиђеном плану. Захвалност за успешан пројекат дугујемо и Граду Београду који је обезбедио све дозволе на време, извођачима радова као и колегама који су обезбедили да се посао несметано обавља – казао је Инго Нисен.

Приликом полагања камена темељца Горан Весић и Инго Нисен у предвиђени простор спустили су челични цилиндар у коме су се налазиле копије пројекта зграде „Навигатор бизнис центар 2”.