четвртак, 20. септембар 2018.

Градоначелник Радојичић разговарао са амбасадором Аустрије

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору амбасадора Аустрије у Србији Николауса Лутеротија. Радојичић је истакао да је највише разговарано о систему здравствене заштите, јавном превозу, али и очувању животне средине.

Градоначелник је оценио да Београд може много да научи на примеру Беча и Аустрије, када је систем здравствене заштите у питању.

–  Било ми је изузетно задовољство да угостим амбасадора Аустрије и са њим разговарам о темама попут инвестиција у здравство. Аустрија је позната по изузетном нивоу здравствене заштите и великим издвајањима за медицину, а њихов здравствени систем се убраја међу најбоље у свету. Радићемо на томе да Београд напредује у овој области јер су превенција и брига о здрављу грађана приоритети града Београда – рекао је Радојичић.

Градоначелник и амбасадор Аустрије разговарали су и о питању безбедности и сагласили се да је то један од најважнијих индикатора квалитета живота у великим градовима. Констатовано је да су Беч и Београд по том питању добро оцењени, али и да се на томе константно мора радити.

Лутероти  је  подсетио на посету председника Аустрије Александра Ван дел Белена Београду, која је заказана за 17. октобар. Током посете, навео је амбасадор, председник ће у Скупштини града Београда присуствовати пријему који ће бити организован поводом обележавања националног празника.

Градоначелник и амбасадор су оценили да је разговор био конструктиван и наговестили наставак сарадње.