петак, 21. септембар 2018.

Градоначелник Радојичић осудио исписивање нацистичких графита

Градоначелник Београда, проф. др Зоран Радојичић најоштрије је осудио виновнике исписивање графита са нацистичким симболима који су осванули јутрос на зидовима парка на Студентском тргу.

– Нацистичким симболима није место нигде у Београду и Србији јер још увек памтимо страдања нашег народа и штету коју је оваква идеологија нанела целом свету током Другог светског рата. Оваквим порукама нарочито није место у Студентском парку који је симбол београдског академског живота, место окупљања младих умова који својим идејама треба да учине бољим местом за живот – истакао је градоначелник Београда.

Радојичић је истакао да су радници „Београд пута”, „Зеленила Београд” и „Градске чистоће” на терен изашли у 11 часова и да су током поподнева графити уклоњени.

 – Хвала колегама из јавних градских предузећа које су одмах реаговали јер је уклањање графита мржње више од чишћења града. То је враћање Београду његовог духа и најлепшег лица које има као престоница у којој су сви добродошли – казао је Радојичић.