недеља, 23. септембар 2018.

Весић: Иновације „Паркинг-сервиса” за бољи квалитет услуге

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је на састанку Удружења паркиралишта Србије три новине у раду ЈКП „Паркинг сервис” и рекао да је циљ свих иновација боља услуга и већи комфор грађана који користе београдске гараже и паркиралишта. 

Весић је у присуству представника свих предузећа које се баве услугама паркирања истакао да су искуства ЈКП „Паркинг сервис” право благо за предузећа из других градова, јер, како је рекао, Београд има најразвијеније предузеће и највећи број паркинг-места. 

–  Желимо да помогнемо предузећима из других градова да се модернизују и обезбеде боље услове за паркирање. Њихов задатак је да обезбеде што веће приходе за локалну самоуправу којој припадају – рекао је Весић. 

Он је додао да је ово добра прилика да се представе и три новине које ће бити имплементиране у пословање ЈКП „Паркинг сервис“ у наредном периоду. 

– Прва је апликација која ће бити пуштена у рад 15. октобра. Апликација је намењена свим „смарт” телефонима и корисницима ће омогућити плаћање паркинга, али и проверу броја слободних места у гаражама широм Београда. Биће омогућено и плаћање по минуту, што до сада није био случај. Процес ће бити веома једноставан, а постојаће и могућност за куповину дневне карте. На тај начин ћемо грађанима обезбедити већи комфор приликом плаћања паркиралишта – оценио је Весић.

Друга новина је паркинг-пас картица, навео је заменик градоначелника, која ће бити пуштена у рад 5. децембра. 

–  Погодност ове картице је чињеница да ће обезбедити кориснику неограничен број улазака и излазака из гараже у оквиру закупљеног временског периода. Биће омогућено да се паркинг-пас картица купи на 24 сата, три или седам дана, а да се са истом картицом улази и излази неограничен број пута у све гараже и сва београдска паркиралишта – додао је Весић. 

Према његовим речима, трећа новина је ПриПејд картица која ће бити пуштена у рад 15. јануара. 

–  То значи да ће неко моћи да допуни ПриПејд картицу одређеним износом и да је користи све док на картици постоји довољан износ. Желимо да омогућимо грађанима да лакше користе услуге ЈКП „Паркинг сервиса” и да повећамо њихов комфор приликом коришћења градских гаража, али и да идемо у корак са светом, где се све ово одавно користи – закључио је Весић. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.