уторак, 25. септембар 2018.

Скупштина града именовала директоре и в.д. директоре у једном броју предузећа

Скупштинa грaдa Бeoгрaдa на данашњој седници донела је решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд. 

Уместо дугогодишњег директора Горана Алексића, вршилац дужности директора „Београдских електрана” биће Раде Баста, на чело ЈКП „Инфостан технологије” ће уместо Марка Митића бити постављен в.д. директора Страхиња Даниловић, док ће ГСП „Београд” званично уместо Жељка Милковића преузети као вршилац дужности директора Радиша Момчиловић. 

На функцију в.д. директора ЈП „Хиподрома Београд” дошао је Ристо Костов, који ће на овој функцији заменити Вељка Росића, а досадашњег директора ЈКП „Градска чистоћа” Мирослава Богдановића замениће Марко Попадић.

ЈКП „Градске пијаце” у наредне четири године водиће Бојан Бајагић, а на челу ЈКП „Зеленило – Београд” и ЈКП „Београд-пут” остају Слободан Станојевић и Иван Тејић. Такође, на функцији директора ЈКП „Паркинг сервис” остаје Андрија Чупковић, а челно место у ЈКП „Погребне услуге” задржао је Драган Балтовски. Досадашњи вршилац дужности директора ЈП „Градско стамбено” Владимир Брашић именован је за директора овог предузећа. На челу ЈКП „Јавно осветљење” остаје Александар Цинцар-Попоски, док на функцију в.д. директора „Градског центра за физичку културу” долази Владимир Јанковић. 

Вршилац дужности директора ЈВП „Београдводе” остаје Ненад Ђинђић, а функцију директора ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда” задржао је Бранислав Поповић.