уторак, 25. септембар 2018.

Из године у годину све мањи број саобраћајних несрећа

Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници Закључак о усвајању извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији Града Београда за 2017. годину. Секретар за саобраћај Душан Рафаиловић подсетио је да овај извештај секретаријат подноси Скуштини града трећу годину заредом. 

– Извештај је направљен на основу података које добијамо од МУП-а, односно Управе саобраћајне полиције. Важно је истаћи да све наше активности које спроводимо у превентивном и сваком другом смислу, остварујемо у сарадњи са Министарством унутрашњих послова. У претходне четири године се константно евидентира смањење броја погинулих на улицама Београда и први пут је тај број мањи од 100, односно 95. Наравно да ни тим бројкама нико не може да буде задовољан, јасно је да може да се уради и више и боље – рекао је Рафаиловић. 

Према његовим речима, Секретаријат за саобраћај спроводи широки спектар активности, од оних које Град Београд реализује заједно са МУП-ом до редовних активности запослених у секретаријату. 

– Имали смо и велики број кампања, попут оних за безбедност пешака, бициклиста, док се пројекат „Зоне школе” посебно истиче. У последње четири године тим пројектом је обухваћено више од 150 школа, што подразумева сложен процес израде и имплементације пројеката на терену. Срећом, у зонама школе током 2017. године ниједно дете није настрадало у саобраћајним несрећама – закључио је Рафаиловић.