среда, 10. октобар 2018.

Почео јубиларни „Златни Бемус”

Концертом британског виолинисте Најџела Кенедија „Од Баха до Гершвина”, вечерас је почео јубиларни, педесети „Златни Бемус”. У присуству градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића и начелнице Градске управе Сандре Пантелић, у пуном „Сава центру” манифестацију су отвориле градска секретарка за културу Ивона Јевтић и наша оперска дива Радмила Бакочевић. Догађају је присуствовао и члан Градског већа Фадиљ Еминовић.

Ивона Јевтић је том приликом истакла да јубилеј није само округли број, већ је то знак истрајности.

– У Бемус је уложено много труда, љубави, енергије и тимског рада. Зато захваљујем свима који су учествовали у реализацији ове манифестације, нарочито Граду Београду, Влади Србије, амбасадама, Цебефу и осталим пријатељима. На крају, захваљујем и вама, драга публико, јер без вас ништа не би имало смисла – поручила је Ивона Јевтић. 

Радмила Бакочевић је навела да су ове музичке свечаности најзначајније место сусрета светских музичара са Београдом и његовом публиком. Она је оценила да је Бемус културна вредност коју морамо чувати као основу за будућност наредним генерацијама, пожелевши да траје још дуги низ година. 

Бемус траје до 20. октобра, а током десет дана у београдским концертним дворанама и музејима наступаће истакнути солисти, ансамлби и хорови, као и млади уметници.