четвртак, 18. октобар 2018.

Весић: Почела изградња још једног шопинг центра

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, директор „MPC Properties” Инго Нисен и представници компаније „Atterbury Europe” свечано су данас положили камен темељац на месту изградње новог шопинг центра са преко 43.000 квадратних метара продајног простора на углу улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве. Укупна површина објекта износиће 130.000 квадратних метара, а реч је о заједничкој инвестицији ове две компаније, које ће у пројекат уложити више од 110 милиона евра.

Весић је истакао да Град Београд поздравља сваку инвестицију и нагласио да је веома важно да се градња у Београду наставља.

– Прошле године издали смо грађевинске дозволе за 1.024.000 квадрата, до 30. септембра ове године издали смо дозвола за 750.000 квадрата, а локацијских услова за скоро милион, што значи да ће се и они врло брзо претворити у грађевинске дозволе. Развој града зависи од тога колико се у њему гради, а мислим да смо у последњих неколико година показали да смо град који се убрзано развија. Зато ми је драго што компанија попут „MPC Properties” наставља да инвестира у наш град, што показује да имају добра искуства и са послом и са Градом Београдом. Они су до сада изградили више од 500.000 квадрата различитог шопинг простора, а овај објекат ће имато 130.000 бруто квадратних метара и омогућиће да 350.000 људи који живе у овом делу града, а који до сада нису имали овакве објекте, задовоље своје потребе – казао је Весић.

Он је поновио да је Град Београд отворен за инвестирање и подсетио да је главни град Србије први у региону који је донео одлуку да свако ко инвестира више од 100 милиона евра има право на посебну помоћ од града.

– Трудимо се да помогнемо сваком инвеститору и желимо да свако ко жели да инвестира новац у наш град то и учини. То се на крају покаже кроз нова радна места и развој града и зато желим да охрабрим и друге који желе да инвестирају у Београд, да то и ураде. Ми смо град који треба да се развија и који покушава да последњих година надокнади све оно што је изгубљено протеклих деценија. Потпуно сам сигуран да данас постајемо политичка, економска и културна престоница Балкана – казао је Горан Весић.

Директор „MPC Properties” Инго Нисен казао је да је отварање новог шопинг центра  планирано на пролеће 2020. године, а да ће захваљујући овој инвестицији, преко 150 најпознатијих интернационалних и регионалних брендова понудити Београђанима своје производе и услуге.

– Компанија „MPC Properties” је више од 16 година присутна на тржишту и поставља највеће стандарде градње и развоја шопинг и бизнис дестинација. Анализирајући тржиште и пратећи светске трендове, проценили смо да је идеалан тренутак да на локацији где не постоји модерна шопинг дестинација понудимо квалитетан, садржајан и савремен ритејл концепт. У овом шопинг центру биће заступљена звучна интернационална и регионална имена, од модних и спортских брендова, преко биоскопа до супермаркета и богатог гастрономског избора кафића и ресторана. Посебно нам је задовољство да се данас, када постављамо камен темељац, можемо похвалити информацијом да је више од 60 одсто објеката издато, што пуно говори о атрактивности саме локације. Морам да изразим и захвалност Градској управи на још једној изузетној сарадњи и брзини добијања свих потребних дозвола, што ће се, надам се, наставити у будућности – изјавио је Инго Нисен.

Према најавама, поред локације, шопинг центар биће препознатљив и по иновативном концепту који прати последње светске трендове у ритејлу са више отворених површина, пуно природног светла и зеленила. Модеран дизајн објекта је идејно решење познатог интернационалног архитектонског бироа „Chapman Taylor” из Дизелдорфа.