четвртак, 18. октобар 2018.

Градоначелник говорио на конференцији студената биомедицинских наука

Градоначелник Београд проф. др Зоран Радојичић обратио се данас студентима на петој међународној Глобалној конференцији студената биомедицинских наука, која се одржава у Свечаној сали Старог двора. 

Радојичић је будућим лекарима пожелео добродошлицу и да на тродневном самиту стекну што више знања која ће касније користити у лекарској каријери. 

– Као професор и као лекар могу вам рећи да су дружења на конгресима једни од најлепших тренутака у нашем раду. Ту размењујемо искуства, рађају се бројне идеје на основу којих даље настављамо наш научно-истраживачки рад. И ја сам се током каријере трудио да што више времена проводим на оваквим сусретањима. Овога пута, ја вам желим да на предавањима стекнете што више искуства и знања, а као градоначелник вас позивам да преостало време проведете у граду. Желео бих да осетите дух Београда који је заводљив. Овај град je отворен за све туристе, престоница која је за многе уметнике инспирација – рекао је Радојичић.  

Градоначелник је гостима из иностранства пожелео да из Београда понесу пуно лепих утисака и да се понове врате у главни град Србије.   

Академцима се обратио декан Медицинског факултета у Београду проф. др Небојша Лалић, а прво предавање одржао им је проф. др Лукас Расулић.  На самиту присуствује око 150 студената медицине, стоматологије и фармације. Они ће наредна два дана слушати предавања, похађати радионице и излaгaти свoje нaучнe рaдoвe у oблaсти биoмeдицинe.