четвртак, 18. октобар 2018.

Младим Београђанима до краја године бесплатни курсеви

Канцеларија за младе Града Београда и ове године поново крајем октобра организује бесплатну школу рачунара младим Београђанима од 15 до 30 година. У питању су три различита курса за „Html&css”, „Adobe photoshop” и „Wordpress”, сваки у трајању од два месеца.

Директор Канцеларије за младе Недељко Радосављевић рекао је да је због велике заинтересованости младих претходних година за овакве и сличне курсеве решено да се и ове године обезбеде бесплатне обуке из различитих области и програма. 

– Школе рачунара и информатике су једне од најтраженијих у Београду, Србији, па и у свету. Канцеларија за младе је ту да ослушкује потребе младих Београђана и да им пружи максималну подршку сарадњом са едукативним и културним институцијама и невладиним сектором. Када је у питању овај курс, на младима је само да се пријаве, буду редовни на предавањима и након полагања преузму сертификат – рекао је Радосављевић и додао да су пријаве отворене на сајту Канцеларије за младе до 26. октобра.

Осим школа рачунара, навео је Радосављевић, велика је заинтересованост и за курсеве страних језика и БГ праксу. 

– Млади су жељни знања, а на нама је задатак да им потребна знања омогућимо бесплатно. Већ три године успешно и са великом посећеношћу организујемо и Самит младих. Ове године, 20. новембра, очекује нас и четврти самит, где планирамо да интерактивним учешћем младих на панелима различитих тема, заједно са њима, дођемо до неких нових идеја за пројекте и програме које бисмо реализовали следеће године. Будућност нашег друштва лежи у новим генерацијама и наш приоритетни задатак је да улажемо у њих – истакао је Радосављевић и додао да ће један од панела четвртог Самита младих, у складу са приоритетима омладинске политике коју спроводи држава, бити посвећен механизмима који поспешују професионални развој и запошљавање младих.