понедељак, 22. октобар 2018.

Весић: Завршени радови у Радничкој улици из правца Обреновца

Радови у Радничкој улици јутрос су завршени и она је у потпуности пуштена у саобраћај из правца Обреновца, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је, гостујући на ТВ „Хепи”, истакао да је рађена деоница од надвожњака који води ка Трговачкој до ОМВ безнинске станице, радови су завршени у року, док они у смеру ка Обреновцу почињу 24. октобра и требало би да буду завршени до 5. новембра. 

 – Тренутно се ради реконструкција Булевара кнеза Александра Карађорђевића, на делу од компаније „Рудо” до Улице незнаног јунака. Та улица је била веома проблематична, а тренутно се раде још и реконструкције улица Баје Пивљанина, Емилијана Јоксимовића, док се део Улице Страхињића бана, од Француске до Скадарске, претвара у трг. Ту ће бити пешачка зона која ће представљати својеврстан улаз у Скадарлију – рекао је Весић.

Он је подсетио да је почела и реконструкција Скадарлије, од Булевара деспота Стефана до Симине, што ће се радити до децембра, док ће на пролеће уследити реконструкција преосталог дела од Симине до Господар Јованове.  

– Уклањају се баште које су биле зазидане и остаће само монтажне, али и обнављамо калдрму. Секретаријат за инвестиције је објавио тендер за пројектовање Београдске улице, али и за улице Тадеуша Кошћушка и Париске. Надам се да ће пројекти бити завршени током следеће године и да ћемо тада моћи да поченмо са радовима. У улицама Тадеуша Кошћушка и Париској биће враћена коцка и то је нешто што ћемо се потрудити да урадимо у центру где год је могуће, наравно не на централним градским саобраћајницама – прецизирао је заменик градоначелника.

Према његовим речима, реконструкција Улице Страхињића бана, која ће бити рађена следеће године, биће таква да ће коловоз бити сужен тако да може да прође само један аутомобил или мањи камион. Та улица је и сада једносмерна, али после реконструкције неће бити могуће да се аутомобили паркирају са стране, док постојећа паркинг места остају, а биће урађена коцка и проширени тротоари.

 – На Косанчићевом венцу преостало је да се уради градска галерија и с обзиром на то да до сутра треба да имамо донету одлуку о јавно-приватном партнерству за гараже, надам се да ћемо на пролеће следеће године почети изградњу гараже у Фрушкогорској улици. Ради се и Топличин венац, па ће постојати пешачка веза од Палате Албанија до Косанчићевог венца, а преко те галерије ће моћи да се дође до Карађорђеве, чија реконструкција почиње 1. новембра – рекао је Весић.