уторак, 23. октобар 2018.

Контрола такси превоза, искључена возила без прописних таблица

У складу са планом координисаних акција Секретаријата за инспекцијске послове, инспектори друмског саобраћаја вршили су инспекцијски надзор над обављањем такси превоза путника, саопштено је из овог секретаријата. 

Како се наводи у саопштењу, контрола такси превоза путника извршена је и у ноћи између 20. и 21. октобра када је инспектор друмског саобраћаја, уз асистенцију припадника интервентне и комуналне полиције, извршио ванредни инспекцијски надзор и том приликом на 10 дана искључио из саобраћаја једно возило превозника који је обављао такси превоз без „ТХ” регистарских ознака. Због поновљених прекршаја, из саобраћаја су на период од 30 дана искључена возила два превозника који су обављали такси превоз са дозволама издатим ван Београда. 

Током исте акције, инспектор је донео и решење којим је од лица које није регистровано за обављање такси превоза путника одузето возило марке „рено”.
На позив и уз асистенцију припадника комуналне полиције, јуче је инспектор донео још једно решење којим је одузето возило марке „шкода”. 

Инспекција за друмски саобраћај је у току ове године одузела укупно четрнаест возила од лица која нису регистрована за обављање такси превоза путника. Против свих лица биће поднети захтеви за покретање прекршајних поступака, наводи се у саопштењу Секретаријата за инспекцијске послове.