четвртак, 8. новембар 2018.

Радно време занатских и трговинских објеката на Дан примирја

На дан државног празника – Дан примирја, привредни субјекти који обављају занатску и трговинску делатност раде у складу са одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији Београда, којом се уређује радно време. У недељу, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и друго) морају да раде најмање од 9 до 12 сати, саопштено је из Секретаријата за привреду. У понедељак, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и друго) морају да раде, такође, најмање од 9 до 12 сати. 

Неспецијализовани трговински објекти, у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана, и посебни трговински објекти могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти, који у време државних и других празника обављају своју делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти на дан државног празника, прецизније 11. и 12. новембра, могу бити отворени и могу радити дуже од наведеног радног времена, истиче се у саопштењу.