четвртак, 8. новембар 2018.

Спроведена велика акција сузбијања нелегалне продаје робе

Град Београд наставља да се бори за комунални ред, а последња у низу акција спроведена је данас у близини „Велетржнице Београд”, где је спречена даља нелегална продаја прехрамбене робе. Вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш истакао је да је Велетржница” указала на проблем нелегалне продаје на овој локацији. 

Главаш је рекао да је нелегална продаја, уз креирање „дивљих” локација на којима се продаје роба, узела маха у појединим деловима града. 

– Налазимо се у непосредној близини „Велетржнице Београд”, где је у току још једна у низу акција, чији је циљ уклањање комуналног нереда и спречавање нелегалне продаје. Нелегална трговина се овде одвијала буквално на неколико десетина метара од места на којем се роба може пласирати легално. Нелегалну продају карактерише одсуство информације о пореклу робе и произвођачу, а наравно купци преузимају и ризик због могуће неисправности и одсуства контроле – нагласио је Главаш. 

Он је захвалио МУП-у и Полицијској станици Нови Београд, који су својим присуством умногоме олакшали реализацију ове акције, пошто се, како је рекао, на догађајима попут данашњег дешавају напади на раднике градских комуналних предузећа. 

– Када је Град Београд у питању, у акцији учествују Секретаријат за инспекцијске послове, Секретаријат за послове комуналне полиције и Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, координације и комуникацију са грађанима, јер једино заједничким радом можемо да учинимо наш град бољим местом за живот. Овакве и сличне акције ће бити настављене како бисмо искоренили опасну појаву продаје робе уз коловоз или буквално на њему – додао је Главаш. 

Према његовим речима, са робом која је одузета, а у питању је око 26 тона, Секретаријат за инспекцијске послове ће спровести законом прописану процедуру. 

– Сва лица која су затечена у прекршају имају могућност да на легалан начин продају робу у „Велетржници”, те их позивам да то и учине. Лицима која су на самом улазу покушала нелегално да продају робу, али нису започела радњу којом крше закон, „Велетржница” је дала могућност да своје камионе са робом преместе на за то предвиђена места и робу продају легално – нагласио је Главаш. 

Вршилац дужности секретара за послове комуналне полиције Иван Дивац подсетио је суграђане да је Комунална полиција увек на располагању суграђанима

– Ово је само једна од акција које се спроводе како би Београд био лепше место за живот и како би нелегална продаја била у потпуности потиснута са београдских улиица.  Све људе који крше законске прописе продајом робе на местима која за то нису предвиђена, позивам да се јаве „Велетржници” како би продају вршили на законом прописан начин – рекао је Дивац. 

Догађају је присуствовала директорка „Велетржнице Београд” Наташа Путник.