четвртак, 8. новембар 2018.

Представници општине Земун угостили делегацију из Кистања

Представници општине Земун на челу са замеником председника Дамиром Ковачевићем угостили су делегацију општине Кистање. Сусрет је реализован са циљем да се оснује Канцеларија представништва региона Книн у Београду, саопштила је ова општина.

На састанку је истакнуто да би се отварањем ове Канцеларије у Београду успоставила блиска сарадња у области економије, културе, науке, спорта и медија.

Ковачевић је том приликом поручио да ће општина Земун подржати оснивање Канцеларије за сарадњу расељених лица како би подстакла повратак и запошљавање свих оних који желе да се врате на своја имања.

–Државни интерес је успостављање добрих међусуседских односа, а општине које су пре 20 година прихватиле највећи број избеглих, као што је то учинила општина Земун, заједничким снагама ће подржати отварање Kанцеларије представништва региона Книн, односно Града Книна и општина Кистање, Ервеник и Бискупија у области Шибенско-книнске жупаније – рекао је он.

Општински начелник Кистања Горан Рељић представио је Програм одрживог развоја ове општине у коју ће бити уложено скоро 20 милиона евра из фондова Европске Уније.