среда, 14. новембар 2018.

Весић: Планови омогућавају наставак развоја града

Заменик градоначелника Горан Весић оценио је данас да планови који су усвојени на седници Скупштине града омогућавају наставак развоја Београда. Он је подсетио да је ранија покривеност Београда урбанистичким плановима била свега око 35 процената.

– Овај сазив градске скупштине на свакој седници усваја бар пет, шест, а некад и више урбанистичких планова, како готових тако и одлуке да се раде нови. Када се донесе одлука, израда плана траје отприлике годину дана, мада је новим законом о планирању и изградњи тај рок скраћен. Због тога се надам да ће та процедура бити и бржа како би се и инвестирање убрзало. Покривеност плановима града тренутно је око 65 одсто, са циљем да до краја овог мандата буде око 70 процената – рекао је Весић, појашњавајући да то практично значи да је покривен читав град, јер ће преостати они мање битни делови у урбанистичком смислу.

Весић је додао да сваки од објеката који се гради, не само да запошљава грађевинску индустрију и подиже бруто домаћи производ већ и обезбеђује нова радна места. Он се посебно осврнуо на план који се тиче привредне зоне дуж Ибарске магистрале, подсећајући да је ово једна од 11 таквих зона. Он је појаснио да су две већ у потпуности заживеле.

– Привредне зоне се налазе на ободима града или на границама приградских општина и омогућавају веће инвестирање и више радних места – навео је Весић.

Београд је одговорна локална самоуправа и ради много на привлачењу инвеститора, чиме се обезбеђују и нова радна места – то је политика града, оценио је Весић.