среда, 14. новембар 2018.

Додељене стипендије особама са инвалидитетом

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, у друштву менаџера „Бизнис академије” Горана Митића, доделио је у Старом двору осам стипендија за бесплатно школовање особама са инвалидитетом у Србији.

Петронијевић је нагласио да у последњих неколико година Град Београд учествује у оваквим програмима и подржава сличне акције, као и да се труди да са приватним сектором изгради систем од којег ће сви имати користи.

– Особе са инвалидитетом су нам приоритет и зато имамо посебне програме како бисмо им помогли да се лакше запосле, поготово у ИТ сектору, који је за њих врло погодан и прилагодљив за рад – рекао је он и додао да стипендисти на тај начин добијају шансу да зарађују довољно новца за живот. 

Петронијевић је нагласио да су овакве стипендије од великог значаја за особе са инвалидитетом, јер учење од куће им даје могућност да стекну потребна знања и вештине и тако постану конкурентни на тржишту рада. 

– Ови људи имају потенцијал. Ако им дате шансу и уколико је искористе, могу да пруже велики квалитет у раду. Такав је случај у Градској управи, где запослени са инвалидитетом пружају велики допринос – рекао је Петронијевић и подсетио добитнике стипендија да ће на тај начин моћи да помогну свом граду, држави, али, пре свега, својој породици. 

Горан Митић је најавио да се укупно 20 стипендија, које се додељују као додатно усавршавање, дају особама у региону које желе да се образују у области програмирања, односа с јавношћу, пословне администрације и интернет-пословања.