среда, 14. новембар 2018.

Подела бесплатних канти за одлагање отпада

Радници ЈКП „Градска чистоћа” ће у четвртак, 15. новембра, од 14 часова почети са акцијом поделе бесплатних ПВЦ канти за више од 1.200 домаћинстава у насељу Рушањ .

Становници тог насеља добиће по две ПВЦ канте, зелену запремине 240 литара за одлагање комуналног отпада и плаву исте запремине за одлагање рециклабилног отпада.

Суграђани ће бити у обавези да добијене канте остављају испред капија како би радници могли да их испразне одређеним данима, о чему ће их екипе „Чистоће” на лицу места обавестити.

Акција бесплатне поделе канти суграђанима који живе у насељима са индивидуалном изградњом покренута је са циљем да се побољша организација одношења смећа. Технологија одвожења смећа из индивидуалних канти знатно утиче и на смањење формирања „дивљих” депонија у Београду.

Канте запремине 240 литара намењене су искључиво за одлагање кућног комуналног и рециклабилног отпада због чега ЈКП „Градска чистоћа” апелује на њихове нове власнике да их не користе за одлагање шута, земље, пепела или жара, јер ће тако физички да оштете канту.