четвртак, 15. новембар 2018.

Весић: Уређењем зелених површина повећавамо квалитет живота Београђана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је обновљени сквер на углу Улица Милутина Бојића и Палмотићеве, на општини Стари град. Он је том приликом поручио да није у питању велики и скуп пројекат, али да ће пуно значити људима који живе у овом делу града. 

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић. 

– У питању је мала зелена површина коју смо уредили и која је коштала 2,4  милиона динара, односно приближно 20.000 евра. Једну потпуно неуређену површину уредили смо тако да људи могу да је користе, што нарочито важи за људе који живе у близини. У наредном периоду ће овај сквер бити додатно обогаћен живом оградом и додатним клупама за седење. Површина која се налази преко пута већ је уређена, постављена је биста Милутина Бојића, а могу да најавим да ће и у овом делу бити постављена биста неког од заслужних Београђана који су живели у овом делу града – рекао је Весић. 

Према његовим речима, у наредне две године биће комплетно уређене улице Палмотићева и Милутина Бојића, где ће бити враћена калдрма, уређени тротоари, на којима ће бити постављене плоче, док следеће године почиње комплетна реконструкција улица Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. марта и Краљице Марије. 

– На простору где се спајају Хиландарска, Палмотићева и Џорџа Вашингтона, биће урађен мали интегрисани трг преко којег ће саобраћати возила. Постоји предлог да на тој локацији буде споменик Вудроу Вилсону и Михајлу Пупину, а становници овог дела Београда ће на тај начин добити још један „кутак” у свом крају, који ће у потпуности бити реконструисан и уређен – додао је Весић. 

Заменик градоначелника најавио је да ће бити реновиране и две фасаде на зградама које се налазе непосредно поред нове зелене површине и које су саграђене пре Другог светског рата. 

– Можемо да видимо да су неке фасаде у близини већ реновиране и овај део града ће у наредном периоду добити потпуно другачији изглед. То ме заиста чини задовољним и радујем се пројектима који поваћавају квалитет живота људи. На овакве ствари се не троши огроман новац, али су људи чију непоресредну околину оплемените у сваком случају задовољни – закључио је Весић.