четвртак, 15. новембар 2018.

Сајам етно хране и пића од 21. до 24. новембра

На Београдском сајму ће се и ове јесени, по тринаести пут заредом, од 21. до 24. новембра одржати највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа – Сајам етно хране и пића.

На манифестацији ће учествовати произвођачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће рађених руком на традиционални начин и од органски гајених сировина, произведених у ограниченој количини ради представљања тржишту.

На Сајму етно хране и пића могу се пронаћи нови производи, као и они који су настали на темељима традиције, као потреба захтевног тржишта или креативност произвођача деликатесних намирница.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министартво пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд, а помоћ у организацији манифестације пружиће Привредна комора Србије и Задружни савез Србије.

На предстојећем сајму биће организовано оцењивање производа, а систем награђивања најуспешнијих учесника допринеће афирмацији и унапређењу квалитета производа, као и квалитативном и естетском напретку у начину паковања и промоције, са циљем повећања броја робних марки међу традиционалним производима.