четвртак, 15. новембар 2018.

Отворен 15. Дечји фестивал „Позориште Звездариште”

Председник општине Звездаре Милош Игњатовић свечано је отворио 15. Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште”  под под слоганом „Одрастање” у Установи културе „Вук Стефановић Караџић”, саопштено је из ове општине.

Милош Игњатовић је рекао да је за 15 година Фестивал, који је пре свега намењен најмлађој публици, постао познат и ван граница наше земље.
–Позивам све малишане да уживају у представама које су на програму Фестивала и да одавде понесу много лепих успомена – рекао је он.

У такмичарском програму биће изведено 14 представа из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Црне Горе, о чијим наградам ће одлучивати Стручни жири и Дечји жири. 

И ове године у улози Дечијег жирија биће деца уз подршку Удружења за развој позоришта за децу и младе - Аситеж Србија. 

У пратећем програму „Звездаришта” посетиоце очекује низ занимљивих садржаја у знаку одрастања. У част јубилеја ове године ће у једном од пратећих програма Фестивала бити приређена ретроспектива са освртом на 15 година Фестивала и рада Аситеж Србија.

Представе ће бити игране на сценама Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, позориште лутака „Пинокио”, позоришта „Пан театар”, позоришта „Пуж” и малог позоришта „Душко Радовић”. Улазнице за све представе су бесплатне.