петак, 16. новембар 2018.

Весић: Оштрије казне за оне који лажно узбуњују грађане

Заменик градоначелника Горан Весић апеловао је да се пооштре законски прописи и строжије казне лица која узбуњују грађане лажним дојавама о постављању бомбе на различитим локацијама у граду.

Гостујући на ТВ „Студио Б”, он је изјавио да је рано јутрос полиција добила дојаву да су постављене бомбе у зградама Скупштине града на Тргу Николе Пашића и Улици Драгослава Јвановића као и у Дому Народне скупштине.

– Испоставило се да су пријаве биле лажне. Јутрос рано, представници служби безбедности били су на терену и координисаном акцијом, полиција и антидверзивне јединице  прегледале су све зграде, након чега су запослени могли да се врате на посао – рекао је Весић.

Он је нагласио да људи који тако нешто раде морају да буду оштро кажњавани и у том смислу би требало да се мења закон. 

– То није обичан телефонски позив, већ је у питању ширење лажних вести и угрожавање безбедности људи. Тако се наноси и велика материјална штета јер запослени који раде у овим институцијама морају да изађу из зграде док се просторије не прегледају. Када неко због тога буде озбиљно кажњен и буде отишао у затвор, то више неће поновити – истакао је Весић, који је додао да је потребно пооштрити казне јер нико не може да се игра са безбедношћу грађана.