петак, 16. новембар 2018.

Весић: Радови у Булевару кнеза Александра Карађорђевића биће завршени 15. децембра

Заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас завршне радове у Булевару кнеза Александра Карађорђевића, за шта је Град Београд издвојио 140 милиона динара. 

У обиласку радова били су и помоћник градоначелника Александар Марковић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, као и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић. 

Према Весићевим речима, на овом булевару додата је једна саобраћајна трака, а бициклистичка стаза је измештена са коловоза и постављена је са стране. 

– Заустављање тролејбуса је био један од већих проблема, а то смо решили тако што сада сваки тролејбус има своју нишу, што неће отежавати и заустављати саобраћај – рекао је он и додао да ће ови радови, који су започети 20. септембра, бити завршени 15. децембра. 

Весић је појаснио и да су на овој саобраћајници промењене и водоводне цеви које су предствљале велики проблем у овом делу града.

– Овде су замењене водоводне цеви, као и расвета, тако да уређење ове улице представља доказ како треба да се ради квалитетна реконструкција. Рађена је анализа саобраћаја за наредних 20 година, што значи да су све фазе радова прилагођене и сигуран сам да се на овим улицама неће скоро интервенисати, већ да ће се концентрација усмерити на друге улице и проблеме – нагласио је заменик градоначелника.

Весић је подсетио да ће радови у Балканској улици бити завршени до 1. децембра због непредвиђених радова на дотрајалој инсталацији која је потпуно промењена.

– Боље је закаснити са роком и урадити квалитетно реконструкцију, него да се поново за две године раскопава улица и поправљају кварови – рекао је он и додао да су тротоари уређени, а да су у току радови на поплочавању. 

Ирена Вујовић је прецизирала да ће Булевар кнеза Александра Карађорђевића, који је уређен по најмодернијим стандардима, користити свим суграђанима и подсетила да је у протеклом периоду реконструисан низ улица на Савском венцу, као што су Љутице Богдана, Булевар војводе Путника и бројне друге.  

– Поред уређења ових великих саобраћајница све до Белог двора, следеће године очекујемо и реконструкцију комплетне Улице кнеза Милоша, као и Савске и Ресавске улице, што ће заиста умногоме значити житељима општине Савски венац – рекла је она и додала да је ускоро отварање парка у Улици Косте Главинића и почетак радова у парку Љутице Богдана. 

Говорећи о радовима у Балканској улици, Ирена Вујовић је додала да је ова улица коначно добила квалитетну реконструкцију. 

– У Балканској се тренутно поставља коцка, тако да ова улица, која ће бити улица старих заната, умногоме ће добринети другачијем изгледу општине Савски венац – закључила је Вујовићева.