недеља, 18. новембар 2018.

Радојичић: Градске службе спремно дочекале први снег

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, в,д,. градског секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и кооординације односа са грађанима Дарко Главаш и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, обавили су данас ванредну контролу зимске сложбе „Београд-пута”. 

Први човек престонице се уверио да су сви расположиви капацитети у приправности. Приликом обиласка „Базе 1”, у Улици Драгослава Срејовића, Радојичић је разговарао са запосленима и руководством овог јавног комуналног предузећа. 

На улицама је данас било распоређено 36 камиона и 20 мулти-кар возила.  Око 6.000 тона индустријске соли налази се у 13 база „Београд-пута” и оне могу сваког тренутка да се употребе у случају јачих снежних падавина.

 – С обзиром да је данас пао први снег, наше службе, камиони и мулти-кар возила су ангажовани у другом степену приправности. Очекујемо увече и сутра ујутру додатне падавине, али сва јавна предузећа су спремна да реагују. Имамо довољне количине индустријске соли, као и ангажованих радника – рекао је Радојичић, наглашавајући да су данас поред радника „Београд пута”, широм престонице, на терену били запослени из „Паркинг сервиса”, „Зеленила Београда” и „Градске чистоће”. 

Радојичић је указао да ће зимска служба адекватно реаговати у случају јачих падавина, и да неће бити случајева да путаре изненади снег у новембру и децембру. Градоначелник је рекао да и код других светских градова,  приликом јаких атмосферских падавина, саобраћај зна да буде успорен.

 – Пре неколико дана  јак снег је падао у Њујорку, и те падавине су паралисале један од највећих градова света. Све службе у Београду ће се трудити да на основу свих досадашњих искустава, у случају јаког снега, брзо реагују. Пратимо метереолошке прогнозе, превентивно поспемо улице и благовремено почнемо са чишћењем – закључио је Радојичић. 

Према градонечелниковим речима, снабдевање енергентима у Београду је стабилно, сви линијски системи раде. Грађевинска сезона „Београд пута” је и даље у току, јер је ово само кратки хладни талас. Већ од уторка, настављају се редовни радови на реновирању улица. 

Градоначелник Радојичић је апеловао на све возаче да буду пажљиви у саобраћају и да на аутомобилима имају зимске пнеуматике.