субота, 1. децембар 2018.

Весић: Београђане за Нову годину очекује тродневни спектакл

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је вечерас на платоу испред УК „Вук Караџић” и Општине Звездара отварању Трга бајки, чиме је почела „Београдска зима”. Весић је том приликом нагласио да ће „Београдска зима” трајати до краја јануара, док је за 4. децембар најавио конференцију за медије и списак извођача на спектакуларном дочеку Нове године, који ће трајати три дана.

Догађају је присуствовала заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, председник општине Звездара Милош Игњатовић, као и директор УК „Вук Караџић” Светислав Гонцић.

– Као и сваког 1. децембра, отварамо „Београдску зиму” и то традиционално радимо на Тргу бајки испред Општине Звездара. Ово је само једна од бројних манифестација које ће бити одржане током наредна два месеца, са скоро 500 сати програма. На тај начин желимо да суграђанима, нарочито најмлађима обезбедимо квалитетан програм у децембру и јануару. Осим Трга бајки, 15. децембра пустићемо у рад клизалиште на Тргу Николе Пашића, које ће се, за разлику од претходних година, простирати око фонтане – рекао је Весић.

Према његовим речима, Трг отвореног срца се ове године измешта са Трга републике због радова и налазиће се на почетку Кнез Михаилове улице, у близини Обилићевог венца.

– На том месту налазиће се јелка и „Трг отвореног срца” ће и ове године имати традиционално богат програм. Ове године као новину имамо биоскоп на отвореном који ће се налазити на новоизграђеном платоу на Славији. Дечји културни центар такође припрема свој програм, док ће у јануару примат преузети „Божићно сеоце„ код Храма Светог Саве. Не би требало заборавити ни манифестацију „Улица отвореног срца”, која ће бити одржана, као и увек, на више локација. Град Београд је обезбедио да ове године манифестација „Београдска зима” буде квалитетнија него прошле и надам се да ће суграђани, нарочито најмлађи, заиста уживати – додао је заменик градоначелника.

Када је у питању дочек Нове године, навео је Весић, требало би напоменути да ће бити реализован у три вечери, 30, 31. децембра и 1. jануара.

– На конференцији за медије 4. децембра објавићемо списак извођача и морам да кажем да смо спремили прави спектакл. Концепт је донекле измењен – 31. децембра је „класичан дочек”, дан раније ћемо имати ди-џејеве и то ће бити намењено млађој публици, док смо за 1. јануар припремили мало другачији програм. У „Сава центру” ће бити класичне музике и мислим да ће бити за свакога по нешто. Захваљујем свима који су учествовали у креирању програма и преостаје нам да наредне празничне дане проведемо уживајући – закључио је Весић.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић захвалио је Граду Београду и УК „Вук Караџић”  јер „Београдска зима” и ове године, четврти пут заредом, почиње на Тргу бајки.

– Надам се да ће сви Београђани, а нарочито Звездарци доћи и повести своје најмлађе да заједно уживамо током празничних дана – рекао је Игњатовић.

Светислав Гонцић је присутне обавестио да се распоред дешавања и представа може пронаћи на Тргу бајки, али и на веб-сајту УК „Вук Караџић”.