недеља, 2. децембар 2018.

Весић због Котежа упутио јавно питање Електродистрибуцији Београд

Заменик градоначелника Београда Горан Весић упитао је данас јавно Електродистрибуцију Београд зашто је 50 улица у насељу Котеж, у којима живи око десет хиљада људи, без струје већ трећи дан.

– Од четвртка по подне, са мањим прекидима у петак, 50 улица у насељу Котеж је без струје. Већ трећи дан људи немају грејање усред зиме јер је 13 трафостаница испало из система. Снабдевање електричном енергијом није у надлежности Града Београда, али пошто су жртве грађани Београда, не могу да вас у њихово име не питам када ће да добију струју – рекао је Весић.

Он је рекао да у име Града Београда мора да пита надлежне у Електродистрибуцији како је дошло до хаварије.

–  Да ли је неко од нелегалних инвеститора изградио објекат на воду од 10 киловата и да ли је покушао да се на дивље прикључи на мрежу, како су граду пријавили житељи Котежа? Ако је тако, пошто је прикључење нелегалних објеката на струју кривично дело, верујем да ћете поднети кривичне пријаве у склопу борбе против бесправне градње коју води држава. Град Београд, који је недавно преузео општинске инспекције, стоји вам на располагању да се проблем реши – додао је Весић.