уторак, 4. децембар 2018.

Састанак Радојичића и Лија: Центар традиционалне кинеске медицине у Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и амбасадор НР Кине Ли Манчанг састали су се данас у Скупштини Града Београда. Они су истакли одличну сарадњу Београда и Пекинга и разговарали о могућностима за њеним даљим унапређењем.

– Разговарали смо о привредној сарадњи и начинима да убрзамо реализацију државног пројекта Српско-кинеског индустријског парка у Борчи. Причали смо о томе да у близини парка развијемо центар који се бави кинеском традиционалном медицином и производњом здраве хране која се може користити у медицинске сврхе – објаснио је градоначелник.

Амбасадор Ли је најавио да ће тим поводом наредних дана у Београд доћи кинеска делегација која се бави традиционалном медицином.
Важна тема састанка била је и презентација Београда у Пекингу следеће године. 

– Београд и Србију ћемо представљати на Сајму хортикултуре у Пекингу наредне године, на којем ће учествовати више од сто земаља. Током 126 дана, овај сајам посети 16 милиона људи. Због тога смо одлучили да у оквиру сајма организујемо и „Дане Београда у Пекингу”. На тај начин ће се са духом наше престонице упознати људи из читаве Кине, али и многих других држава – најавио је Радојичић.

Он је изразио уверење да ће представљање Београда у Пекингу значајно допринети повећању броја кинеских туриста у Београду и указао да њихов број расте из дана у дан.

Двојица званичника разговарала су и о политичкој ситуацији и подршци коју Кина даје Србији и председнику Александру Вучићу за решавање тренутне ситуације на Косову и Метохији.