среда, 5. децембар 2018.

Отворена нова фискултурна сала у ОШ „Никола Тесла” у Обреновцу

Помоћници градоначелника Андреја Младеновић и Александар Марковић, члан Градског већа Милош Дангубић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак присуствовали су данас отварању нове фискултурне сале у Основној школи „Никола Тесла” у Обреновцу.

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић истакао је да данашњи догађај представља доказ да се град развија у свим његовим деловима.

– Скела је једно од најудаљенијих места од града, али је она и важна за цео Београд. Овдашњу школу „Никола Тесла” похађа 126 малишана и Општина Обреновац је препознала потребу да свака школа мора имати фискултурну салу. Сада на прави начин може да се реализује настава, а деца имају услове да се баве спортом, фолклором и другим активностима – истакао је Младеновић.

Он је додао да ће се на овом месту вероватно и одигравати велики број активности важних за ово насеље. 

– Зато смо поносни што можемо да поделимо задовољство са колективом школе и становницима Скеле и надам се да ћемо заједно довршити процес који смо започели. Преостала нам је Звечка, којом ћемо заокружити цео овај процес – казао је Младеновић, подсетивши да је инвестиција била вредна 70 милиона динара, да се ради о модерној хали која се брзо гради, а истовремено је и енергетски ефикасна и дуготрајна. 

Младеновић је истовремено најавио да ће се са оваквим пројектима наставити и у будућности, као и да ће други делови Београда који имају ту потребу добити сличне објекте. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да је данашњи дан велики за становнике насеља Скела.

– Ми испуњавамо дата обећања, од „Београда на води”, „Меите”, „Плазе” и свих других великих пројеката, па све до фискултурне сале у насељу Скела. Овај објекат много значи свим становницима Скеле, а можемо да најавимо и да ће насеље Звечка добити нову школу и фискултурну салу. Желимо да равномерно развијамо све делове града и општина, како људи не би напуштали места у којима живе – казао је Чучковић, захвалиши учитељицама и наставницима физичке културе који су, упркос тешким условима, деценијама посвећено радили са децом.

Догађају је присуствовала и директорка ОШ „Никола Тесла” Гордана Петровић.