четвртак, 6. децембар 2018.

Орезивање стабала у дрворедима

У оквиру припремних радова за реконструкцију саобраћајница 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, која је најављена за следећу годину, ЈКП „Зеленило – Београд” ће у понедељак започети орезивање стабала у дрворедима ових улица. Како је саопштено из овог предузеће, планирано је орезивање укупно 422 дрворедна стабла. Током ових радова биће извршено и уклањање пет стабала за које је стручна комисија констатовала да представљају ризик због појаве болести и оштећења на њима. Уклоњена стабла ће након реконструкције бити замењена новим, квалитетним садницама.

Радови ће се изводити у три фазе. Прва фаза, која почиње у понедељак, изводиће се у Улици цара Душана, на потезу од Француске до Скадарске, и у Улици Џорџа Вашингтона, на потезу од Скадарске до Таковске улице. У другој фази орезиваће се стабла у Улици 27. марта, од Таковске до Старине Новака, и у Улици цара Душана, од Француске до Краља Петра. Трећа фаза предвиђа извођење радова у Улици краљице Марије, на потезу од Старине Новака до Рузвелтове, и у Улици цара Душана, од Краља Петра до Тадеуша Кошћушка.

Радови ће се изводити уз употребу неопходне механизације, а динамика извођења зависиће од временских прилика. ЈКП „Зеленило – Београд” моли суграђане за разумевање, стрпљење и сарадњу, као и да своја возила не паркирају на места ограђена позор траком, како би радници могли брзо, ефикасно и безбедно да обаве предвиђене радове.