петак, 7. децембар 2018.

„Трофеј Београда” у стрељаштву

У организацији Стрељачког савеза Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, од петка до недеље, од 7. до 9. децембра биће одржано 43. Интернационално првенство Београда у стрељаштву. Такмичење ће бити одржано у „Белекспо” центру на Новом Београду, а на ватрену линију ће изаћи преко 300 стрелаца. 

За медаље и вредне награде бориће се стрелци са четири континента. Сем српских, пријављени су и такмичари из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Египта, Ел Салвадора, Грчке, Мађарске, Исланда, Јапана, Македоније, Нигерије, Црне Горе, Румуније, Словачке, Словеније и Украјине. Публика ће имати прилику да на делу види велики број освајача медаља са олимпијских игара, светских и европских првенстава. 

У петак, 7. децембра, на програму је такмичење у мешовитим паровима, новој атрактивној олимпијској дисциплини. Дан касније, стрелци ће се борити за медаље на „Трофеју Београда” у појединачној сениорској и јуниорској конкуренцији. Специјалним „Трофејом Београда” биће награђени такмичари који у избору Организационог одбора буду проглашени за најуспешније стрелце пушком и пиштољем. Турнир се у недељу завршава „Великом наградом Београда”.

Улаз у халу „Белекспо” центра је слободан. 

Интернационалним првенством Београда завршава се седмица богата стрељачким такмичењима у Београду, јер у „Белекспо” центру је у току Европско првенство ваздушним оружјем у парастрељаштву.