недеља, 9. децембар 2018.

Весић: Више од 200 програма у оквиру „Београдске зиме”

„Београдска зима” почела је 1. децембра, а завршава се 31. јануара, са више од 200 различитих манифестација, истакао је заменик градоначелника Београда Горан Весић у емисији „Свитање” на ТВ „Пинк”.

– Манифестације ће се дешавати на више места у граду, од „Трга бајки” који се налази испред Oпштине Звездара до „Трга отвореног срца”, Трга Николе Пашића, Дечјег културног центра и многих других места. Програми су углавном намењени деци и сви су бесплатни јер се трудимо да помогнемо грађанима да празничну атмосферу са својим породицама осете на најбољи начин – истакао је Горан Весић.

Директор Центра београдских фестивала Дамир Хандановић указао је да ће 15. децембра бити отворено клизалиште на Тргу Николе Пашића.

– Новине су санкалиште, гејминг зона, издвојено клизалиште за најмлађе, за искусније дуж целе фонтане биће клизалиште и заиста смо се трудили да од 15. децембра до 28. јануара имамо доста садржаја како за децу тако и за одрасле. На отварању клизалишта 15. децембра гостоваће „Неверне бебе”, Лена Ковачевић, а за најмлађе ту ће бити и „Бака прасе”. Када говоримо о самом дочеку испред Дома Народне скупштине – 30. децембра, ту ће између осталих бити САРС, Грамофонџије, 31. децембра Саша Ковачевић, Харис Џиновић, Бајага и Дејан Петровић, 1. јануара од 14 часова биће концерт класичне музике – Саша Седлар и „Симфоњета”, а увече од 20.30 ће ту бити Раста, Дисајплс и други. Новитет ће ове године бити и „Опен ер синема” на платоу Трга Славија, где ће 30, 31. децембра и 1. јануара грађани моћи премијерно да погледају неке филмове. Очекујемо много туриста, Београд је метропола и тако треба да остане – казао је директор ЦЕБЕФ-а, подсетивши да је комплетан програм доступан на сајту www.beogradskazima.rs.

Говорећи о градском комуналном систему који ће пратити сва дешавања током прославе Нове године, Горан Весић је подсетио да у њему ради 30.000 људи и да ће за дочек дежурати неколико хиљада радника.

– То су људи који раде викендима и празницима како би град функционисао. Сви знамо да се град очисти већ 1. јануара, када са дочека прелазимо у „Улицу отвореног срца”, традиционалну београдску манифестацију, која се поред Светогорске проширила на још десетак улица у другим градским општинама. Наравно, 3. јануара настављамо са „Божићним селом”, манифестацијом која је почела прошле године испред Храма Светог Саве и коју радимо заједно са Српском православном црквом. Ту ће бити пуно дечјих представа, музичких догађаја и посебних програма за верске празнике – казао је Весић.
 
Том приликом емитован је и промотивни спот у коме госте на прославу Нове године позивају наши спортисти Марко Гобељић, Вујадин Савић, Андрија Живковић, Саша Илић, Саша Здјелар, Филип Крајиновић и Немања Матић.