понедељак, 10. децембар 2018.

Никодијевић угостио освајаче медаља са Светског првенства у плесу

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић угостио је данас у Старом двору чланове Плесног студија „Арт центар” који су на недавно завршеном Светском првенству у Скопљу освојили шест златних медаља. 

Никодијевић је присутнима пожелео добродошлицу у Стари двор, у којем се дешавају важни догађаји са дневно-политичке сцене, али и истакао да су најлепше свечаности оне на којима је главна улога препуштена најмлађим Београђанима и када се са њима прослављају успеси на међународним такмичењима. 

– Честитам вам на изузетном успеху и заиста је велико задовољство бити у друштву шампиона. Такође, од велике је важности чињеница да сте на достојанствен начин представљали своју земљу на међународној сцени – рекао је председник градске скупштине. 

Он је освајачима медаља поручио да наставе да се баве плесом и подсетио на опредељење Скупштине града да подржава све врсте уметности, не само врхунску већ и аматерску. 

– Драго ми је да се у Београду, захваљујући подршци локалне заједнице, оснива све већи број клубова и да то наравно даје резултате. Свако ко оствари велики успех попут овог, има право да затражи додатну помоћ града – додао је Никодијевић и пожелео члановима „Арт центра” пуно успеха и медаља на наредним такмичењима. 

Директорка и кореографкиња „Арт центра” Ивана Ивановска захвалила је Скупштини града на гостопримству и рекла да је велика част говорити о успеху Плесног студија „Арт центар”. 

– Поносно носимо титулу светских првака у плесу за 2018. годину. Прво место наши такмичари освојили су у шест категорија, а шампионат је организовала Светска федерација уметничког плеса. До овог резултата било је изузетно тешко доћи, а то најбоље знају наши играчи – рекла је Ивана Ивановска. 

„Арт центар” се у престоници Македоније представио са 73 играча у седам категорија, а најсјајнија одличја освојена су у категоријама мјузикл, модерни балет и карактерне игре.