понедељак, 10. децембар 2018.

Весић уручио награде најбољим основцима за радове на тему Првог светског рата

Заменик градоначелника Горан Весић уручио је данас награде ученицима и представницима школа поводом завршеног конкурса „Обележавање стогодишњице од ослобођења Београда у Првом светском рату”. Он је на манифестацији у Дечјем културном центру Београда, након уручења награда на Великој сцени „Донка Шпичек”, истакао да је задовољство када се млади у великом броју укључе у обележавање века од победе у Великом рату. 

– Ученици основних школа дали су своје виђење Првог светског рата саставима или видео-презентацијама. Награђено је 28 школа, а према конкурсу захтевано је учешће одељенских заједница, тако да су радови резултат заједничког рада, а не појединца. То је посебно важно и добро – рекао је Весић.

Он је подсетио да је ове године Град Београд, у сарадњи са Министарством просвете, увео да се 20. октобра и 1. новембра први час у школама у Београду посвети ослобођењу нашег главног града у Првом и Другом светском рату. 

– Верујем да ће ово такмичење постати традиционално јер млађим генерацијама приближава оно што се десило пре сто година, даје им могућност да буду креативни и да изразе своја осећања. Најбољима честитам, а остали нека се потруде следеће године – истакао је Весић. 

Ученици београдских школа, који су награђени на конкурсу, као и чланови уметничког центра „Талија” извели су музичко-сценски програм.

Идеја пројекта била је да се деци приближи овај важан историјски датум кроз њихово активно учешће и самостално истраживање.