понедељак, 10. децембар 2018.

Конкурс за излагање у галерији Београдске тврђаве

Јавно предузеће „Београдска тврђава” расписало је конкурс за излагање у галерији Београдске тврђаве у 2019. години. 

Током наредне године, у оквиру галеријске делатности планирана је реализација 11 самосталних изложби радова на папиру (цртеж, графика, акварел, пастел, фотографија, комбиноване технике), као и три групне изложбе студената уметничких факултета, саопштено је из ЈП „Београдска тврђава”.

На конкурсу могу да учествују сви заинтересовани уметници, чланови удружења ликовних и примењених уметника, као и студенти завршне године и мастер студија факултета примењених и ликовних уметности. На конкурс се могу пријавити и уметници који су већ излагали у Стамбол капији уколико је прошло најмање пет година од претходног излагања у овом простору. 

Пријаве се могу доставити путем и-мејла или у просторијама ЈП „Београдска тврђава”, Теразије 3/5 (сваког радног дана од 9 до 15 часова), најкасније до 20. јануара 2019. године. 

Достављене пријаве размотриће Уметнички савет, а резултати конкурса биће познати до 5. фебруара 2019. године и објављени на сајту ЈП „Београдска тврђава” (www.beogradskatvrdjava.co.rs), где се могу пронаћи и сви детаљи везани за конкурс.